От всички континенти на Централния за Светвното по плажен тенис
От всички континенти на Централния за Светвното по плажен тенис / netinfo

Участниците в Четвъртото Световно първенство по плажен тенис Бургас'2012 вече започнаха да пристигат за продстоящото на 21 юни откриване.

Национални състезатели от 15 европейски държави, сред които Италия, Русия, Франция, Словакия, Словения, Унгария, Чехия, Гърция, Сан Марино, Австрия, Полша, Германия, Хърватска, Естония.
Сред гостуващите отбори са и Бразилия, Япония и Мексико.

Официалното откриване е предвидено за 21 юни на открита сцена „Охлюва", а срещите ще започнат в 09.30 часа същия ден и ще продължат до 24 юни, когато ще е официалното закриване.

Всички двубои ще се играят на Централен плаж, където днес започва изграждането на 6 състезателни и 2 тренировъчни корта.

Всичко това съобщиха днес по време на пресконференция Георги Дончев от Българска федерация по тенис и бургаският кмет Димитър Николов.

В срещата взеха участие и националните ни състезатели Лазарина Стефанова и Петър Кирилов.

„Благодаря на Българската федерация по тенис, че лобира за нашата кандидатура и успяхме да спечелим домакинството. Убеден съм, че ще се справим не по-зле от италианската столица Рим, където са проведени трите досегашни издания на световното", заяви кметът Николов.

Георги Дончев съобщи, че в Бургас идват най-добрите в този спорт - световни и европейски шампиони, водачи в ранглистите.
Състезателите са 150, сред които 5 български женски двойки, 3 мъжки, а един наш състезател е в тандем с италианец.
Зрителите могат да наблюдават турнира абсолютно безплатно. На Централен плаж ще бъдат поставени и трибуни.
„Това е един нов, красив и лесен плажен спорт. Елате да ни видите", каза Лазарина Стефанова.

Кметът Николов обяви, че след края на световното първенство няколко от игрищата ще останат на бургаския плаж, за да може всеки, който е харесал този спорт, да го практикува.