/ Община Бургас
Най-нетърпеливите да посетят острова ще могат да го направят на 8 май, петък. Остров Света Анастасия ще бъде достъпен при определени мерки за сигурност.

Община Бургас има готовност да възобнови разходките с кораб до остров Света Анастасия

Във връзка с извънредното положение ще бъдат въведени определени ограничения. Музеят ще остане затворен. Достъпни за гостите ще бъдат откритите пространства и църквата "Успение Богородично".

Община Бургас

При определени ограничения ще функционира кафетерията и ресторанта. Лекарната ще работи на принципа на павилион - като няма да се позволява влизането на повече от един гост. Ресторантът ще функционира, като закритата му зала ще остане недостъпна за посетители.

Масите на открито ще са разположени на разстояние от поне 2,5 метра. На 8 май - кораб "Анастасия" ще отплава за първия си курс в 10:00 часа от "Магазия 1". Престоят на острова ще е 2 астрономически часа.
 
Тръгване от "Магазия 1" Акостиране на Острова Тръгване       от Острова Акостиране на "Магазия 1"
10:00 часа 10:30 часа 12:30 часа 13:00 часа
13:30 часа 14:00 часа 16:00 часа 16:30 часа
 
На този етап общинският катамаран "Анастасия" ще плава с ограничен капацитет на пасажерите с оглед спазване на препоръчителната дистанция от 2 метра и за да се предотврати струпване на много хора. Носенето на маски от пасажерите в закрити помещения остава задължително.

От утре заведенията със зони на открито започват работа, но при строки мерки

Ако желаете да пътувате до остров Света Анастасия, задължително трябва да направите предварителна резервация. Резервации се приемат всеки ден от 9:00 часа на телефон 0882/ 004-124 или на e-mail: reservations@gotoburgas.com, като е необходимо да заявите пътуването си най-късно до 17:00 часа на предходния ден.

Билет за пътуване ще може да закупите на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоаето на "Магазия 1". Необходимо е да предвидите достатъчно време, тъй като за да се избегне струпване на хора ще бъде въведен пропускателен режим и ограничения за влизане на броя хора.

Цени за пътуване с кораб "Анастасия" до края на месец май 2020 година:
  • Стандартен билет - 12,00 лева
  • За ученици и пенсионери - 9,00 лева
  • За деца от 3 до 7 ненавършени години - 3,00 лева
  • За деца до 3 години и хора с увреждания - безплатно
 
Хотелската част на острова ще функционира за гости отново при задължителна предварителна резервация и при спазване на строги хигиенни мерки. С оглед настоящото положение сме предприели редица действия по отношение дезинфекцията и хигиената на всички достъпни места и помещения на острова и кораба.

Ще се извършва пълна дезинфекция на същите преди и след всеки курс на кораба. На разположение на гостите ще бъдат дезинфектанти, маски и ръкавици за еднократна употреба.

Синята зона започва да функционира от 7 май

Носенето на предпазни маски остава задължително за всички в закрити помещения. Въпреки че, на острова има достатъчно открито пространство за разходка, екипът препоръчва да се спазва необходимата дистанция.
 
Предвид динамично променящите се метеорологични условия, уверете се предварително, че кораб "Анастасия" ще извършва плавания до Острова. На телефон 0882/ 004-124 ще получите актуална информация.