Двамата твърдят, че са невинни
Съдът остави в ареста молдовците, обрали украинско семейство в Свети Влас, съобщава БНТ.

52-годишният Владимир и 43-годишният Виталий влезли въоръжени в апартамента на семейството. След като задигнали близо 200 000 лв. в различна валута и бижута, избягали. Ден по-късно те са арестувани от полицията.

Минути, след като чуха решението на съда, обвинените в грабежа заявиха, че са невинни.

Разследват въоръжен грабеж на украински бежанци за близо 200 хиляди лева, има задържани

"Нас ни обвиняват незаслужено за това престъпление. Украинецът Виталий Чепишко е опасен престъпник. Ние знаем, че той не е човекът, за когото се представя. Той е наркобарон, той е много опасен човек".

Според разследващите обаче, молдовците са влезли с пистолет в апартамента на 48-годишния украинец в Свети влас, където живее с жена си и 8-месечното си бебе, след като се евакуирал от Николаев.

Проданов: След 31 май украинските бежанци ще бъдат настанявани в държавни бази

След почукване по вратата и на руски език се съобщава, че от поддръжката на хотела искат да извършват някакви действия, вратата се отваря и две лица, едното от които с медицинска маска на лицето, нахлуват в стаята и превеждат в безпомощно състояние, разбирайте вързани са ръцете на мъжа, след което настоятелно искат да им се предадат парите и ценностите, които се намират в жилището, което под угрозата и заплахите, които са отправени, е сторено, каза ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас.