Снимка: община Несебър
Снимка: община Несебър

За осемнадесета поредна година в  Несебър започна традиционният Фестивал на меда. Тази година в него участват около 20 пчелари от цялата страна. 

Пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град отново е изпълнено с   производители на качествени продукти от природния елексир – асортиментът включва както традиционни медни изкушения, така  и восъчни сувенири и медни мехлеми, и козметика.

Фестивалът бе открит   от Златин Чаушев - началник на отдел в общинската администрация, който поздрави  производителите на медни продукти и посетите на събитието от името на общинското ръководство. Той припомни дългогодишната  историята на фестивала и ролята на организатора Кирил Киров като сърце, душа и мотор на тази вече „пълнолетна“ инициатива.  От своя страна г-н Киров изказа своята благодарност за подкрепата, която общината е оказвала през всичките тези години.

Този фестивал е един от най-старите  и очаквани от жителите и гостите на Несебър, защото съчетава уникалния вкус на чистия природен продукт с големия му здравословен ефект. Това събитие обогатява несебърския културен календар и внася един необичаен акцент в местните фестивални прояви. Разнообразяването на традиционния асортимент с биопродукти го прави още по-чакан и по-желан за жителите и гостите на Несебър. 

Фестивалът на меда ще продължи до 8 септември.