Онкоболните в Бургас срещу министър Москов
Онкоболните в Бургас срещу министър Москов / Дарик Бургас

 

Онкологично болните от Бургаска област изразиха остро негодувание срещу намерението на здравния министър Петър Москов центровете за лечение от рак да бъдат слети с болниците. Те изпратиха отворено писмо до него, до комисията по здравеопазване в Народното събрание и до председателя на общинския съвет в Бургас.

Вижте съдържанието на протестното им изявление без никаква редакторска намеса:

„До Министъра на здравеопазването

До Комисията по здравеопазване в парламента

До Председателя на Общински съвет гр. Бургас

ОТВОРЕНО ПИСМО

Сдружение „Онкоболни и приятели“  изразява своята подкрепа и съпричастност към протеста на Консултативен онкологичен център- Бургас във връзка с предстоящите проекто реформи на Министъра на здравеопазването за  присъединяването на онкоцентровете към МБАЛ- Бургас. Нашето сдружение представлява мнението на 170 наши членове и хиляди наши симпатизанти в лицето на онкоболните от Бургаски и Ямболски регион. Всички ние, получаваме нужната ни квалифицирана здравна помощ от специалистите в  КОЦ- Бургас и възлагаме нашите надежди за качествено лечение . Като неправителствена организация, ние работим в тясно сътрудничество и партньорство с ръководството на КОЦ в полза на онкоболните. Нашият диспансер и ние се гордеем с модерната, специализирана,  медицинска апаратура и вещото лечение с нея. Ние сме ползвателите на здравните услуги и заявяваме, че КОЦ е здравно заведение с традиции и качество. Не ни го отнемайте и не го претопявайте в многопрофилната болница. Управлението на диспансера е доказало своя професионализъм и опитност и е факт финансовата стабилност на заведението.

Моля ви , г-н Москов, не ни отнемайте възможноста да се лекуваме в специализирано заведение с традиции и успехи в борбата с рака.

В подкрепа на КОЦ Бургас ще внесем писмо и подписка в Общински съвет- Бургас.

Председател Сдружение „Онкоболни и приятели”: Цонка  Тодорова”