Обвинителен акт срещу граничния полицай, убил пиян бебето Красимира
Обвинителен акт срещу граничния полицай, убил пиян бебето Красимира / Дарик Бургас

Окръжната прокуратура в Бургас внесе днес в съда обвинителния акт срещу граничния полицай Костадин Стоянов, който на 10 септември миналата година блъсна и уби на място 11- месечната Красимира Кънева. Магистратите определят трагичния инцидент като „особено тежък случай”

Стоянов е обвинен за това, че  на 10 септември 2014 година, около 9 часа, в село Крушевец, Бургаска област, с управлявания от него автомобил е навлязъл на тротоара и е причинил смъртта на намиращата се в детска количка Красимира Кънева.

Стоянов е управлявал автомобила в пияно състояние и след употреба на канабис, в абсолютно нарушение на Закона за движение по пътищата. Това е установено от направените 2 химически,  токсикохимична и биологична експертизи. Разпитани са 26 свидетели на престъплението.

Костадин Стоянов е служител в системата на правоохранителните органи и това квалифицира деянието му като особено тежък случай. Той е обвинен по 4 члена от Наказателния кодекс и два от Закона за движение по пътищата. В момента се намира вкъщи с мярка за неотклонение „домашен арест”.

Непосредствено след инцидента очевидци разказаха, че той спокойно се обадил по телефона и повикавл свои колеги, изкупили киселото мляко от местния магазин, за да го изпие, снижавайки показанията за алкохол във взетата му след повече от час кръв за химичен анализ.

Стоянов премаза бебето Красимира на връщане от почерпка в Малко Търново с колеги, по празничен повод.