/ iStock
С решение на правителството Община Созопол получава собствеността върху имот - частна държавна собственост, намиращ се в местност „Синетудис“, съобщиха от правителствената информационна служба.

Той е с площ 9565 кв. м и ще бъде използван за изграждане на нова водна камера към съществуващ напорен водопровод „Каваци“ V-3500 m3.

Обектът е част от проект „Интегриран воден проект на област Бургас“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. по линия на процедурата за безвъзмездна финансова помощ „Изграждане на ВиК инфраструктура“.

Водната камера представлява резервоар за чиста вода и целта й е да регулира денонощната неравномерност на консумацията на вода в пиковите часове.

При нереализиране на дейностите до пет години от придобиването на имота Общината ще трябва да го прехвърли на държавата.

Предвиден е ангажимент на областния управител на Бургас да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които имотът се прехвърля на Община Созопол. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня