Нов център за майчино и детско здраве отвори врати в Бургас
Нов център за майчино и детско здраве отвори врати в Бургас / netinfo

Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве отвори врати в бургаската многопрофилна болница. Той предлага комплексно обслужване на бременни, родилки и деца. Центърът е създаден по Националната програма за подобряване на майчиното и детско здраве (2014-2020) и се финансира от Министерството на здравеопазването.
В центъра работят координатор, психолог и социален работник. Те оказват консултативна и психологическа подкрепа и при необходимост насочват към лекар-специалист. От помощта на Центъра могат да се възползват всички бъдещи и настоящи майки, независимо дали са били пациентки на МБАЛ Бургас. Към него могат да насочват свои пациенти и общопрактикуващите лекари. Той ще оказва съдействие за консултация със специалисти и в случаите, в които джипитата са изчерпали направленията си, съобщиха от здравното заведение.
Центърът се намира на гърба на Хирургическия корпус на МБАЛ Бургас, там, където се помещава ТЕЛК-ът. Работи всеки ден (без събота, неделя и официални празници) от 8 до 16.30 ч.