НФСБ се кани да спечели кметския пост в поне две общини на Бургаска област
НФСБ се кани да спечели кметския пост в поне две общини на Бургаска област / Пресцентър НФСБ

НФСБ ще издигне кандидат за кмет или ще подкрепи коалиционна фигура във всяка община и съставно селище в Бургаска област - коментира в интервю за Дарик водачът на групата общински съветници в местния парламент и член на националния партиен съвет на НФСБ - Ангел Божидаров.
Според представителя на фронта настоящият кмет Димитър Николов на община Бургас ще излезе на балотаж с кандидат, издигнат от опозицията.

Ангел Божидаров очаква общата кандидатура за кмет на Бургас, за която беше дадена заявка през май от четири партии, да бъде обявена в края на този месец. В случай, че не бъде намерен подходящ кандидат, всяка политическа сила ще издигне самостоятелно свой представител.

„Ще имаме минимум двама общински кметове в региона, най-малко десет кметове в съставните селища, а в Царево инж. Лапчев ще загуби още на първи тур", прогнозира г-н Божидаров. Той изрази абсолютната си убеденост, че след 25 октомври в общинския съвет Бургас ГЕРБ ще загуби мнозинството си.

Водачът на групата съветници на НФСБ в местния парламент беше категоричен, че в редиците на партията има достатъчно млади и качествени кадри, които биха спечелили вота наесен.

Сред новите лица, които се очаква да влязат в бургаската листа на патриотите са журналистите Севдалина Пенева, Степан Дадурян и съпартиецът им Ивайло Вагенщайн