Срещата е възможност за отваряне на педагогическите специалисти към практиките на техните колеги, както и за изграждане на доверие към педагогическите инициативи.
Срещата е възможност за отваряне на педагогическите специалисти към практиките на техните колеги, както и за изграждане на доверие към педагогическите инициативи. / Снимка: НЕГ "Гьоте" - Бургас
Иновативни практики на преподаване, организация на училищния живот и адапционни техники за новоприети ученици, обсъждаха педагози, ученици и родители от  Бургас, София и Хасково. Домакин и организатор на събитието бе Немската езикова гимназия „Гьоте“ - Бургас.
 
Особен интерес предизвика тренинга за учители, проведени от психолога и педагогическия съветник към гимназията, както и открития урок по немски език и съвместния по английски и история, на който бяха представени не само нови методи, но и начини за форматиращо оценяване.
 
Срещата се реализира с подкрепата на МОН по програма „Иновации в действие“. Тя, по мнението на специалистите, е възможност за отваряне на педагогическите специалисти към практиките на техните колеги, както и за изграждане на доверие към педагогическите инициативи.