“Нафтекс” играе 1:1 с гранда с “Динамо Киев”
“Нафтекс” играе 1:1 с гранда с “Динамо Киев” / netinfo

“Нафтекс” – Бургас, воден от Георги Василев – Генерала, надигра украинския гранд „Динамо” Киев, но не успя да го победи, въпреки надмощието, което имаше през по-голямата част на мача. Бургаските футболисти, създадоха поне шест 100 %- ви голови положения, но пропуски на нападателите не позволиха в последната контрола на кипърска земя “зелените” да запишат успех срещу майсторите.

 

Станимир Георгиев и Стойчо Младенов надиграваха своите персонални пазачи и създаваха сериозни проблеми за вратаря на Динамо. В 14-та минута Любомир Божинов пусна топката като „по конец” към Младенов, той надбяга защитниците на съперника и с точен удар отбеляза първото попадение в мача, съобщи за Дарик пресаташето на отбора Евелин Кузманов.

 

При една от редките атаки към вратата на Нафтекс, топката попадна в Мищченко и той от 25 метра успя да преодолее вратаря Чворович. До края на полувремето и двата отбора не създадоха опасности пред вратите.

 

Старши треньорът Георги Василев беше доволен след срещата, като на разбора направи забележки към футболистите да направените пропуски.

 

В понеделник “Нафтекс” ще тренира двуразово. За вторник сутринта е предвидена една тренировка, а следобед с редовен полет от Ларнака отборът се зъвръща в България. Очаква се футболистите да се приберат в Бургас около 23.00 часа във вторник.