Международен турнир по спортни танци
Международен турнир по спортни танци / netinfo

Над 300 танцови двойки от 16 европейски страни ще вземат участие в 32- то издание на Международния турнир по спортни танци "Купа Бургас". Това съобщиха зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян и председателят на КСТ "Бургас 1975" Андрей Тодоров. Престижното състезание ще се проведе на 2 и 3 септември в зала "Младост". Организатори са БФСТ, Община Бургас и КСТ" Бургас 1975". Международният турнир по традиция се провежда под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.

"25 двойки на КСТ "Бургас 1975" ще участват в състезанието, като очакванията са, че 15 от тях ще заемат призови места", обясни Андрей Тодоров, председател на КСТ "Бургас 1975". Той уточни, че топ двойката Константин Тодоров и Андра Линте, 8-кратни шампиони в латиноамериканските танци, има отлични шансове за поредна титла, преди да премине от групата на Аматьори в Професионалисти следващата година.

За трети път в рамките на двата състезателни дни ще се проведе турнирът "Изгряващи звезди". В него могат да участват двойки, влезли скоро в група над 19 години. Турнирът дава възможност на участниците за изява пред публика, представяне пред съдиите и заявка за техните сериозни амбиции за бъдещи успехи.

За трети път ще се проведе и Международния турнир за групите до 21 години. Тук се състезават заедно групите младежи и аматьори, което дава възможност на младежите между 19 и 21 години, които преминават в групата на аматьори, да премерят сили със състезателите от по-високия ранг. Председател на съдийската комисия, в която ще има представители на 12 нации, ще бъде Ненад Ефтич от Сърбия.