/ Община Ямбол
Зрелостниците в Ямбол отново ще преминат под пищна цветна арка, която ще бъде издигната на централния площад на 23 май, когато започва поредицата от абитуриентски балове в града. И тази година в празничното събитие ще се включат музикантите от ямболския Духов оркестър при НЧ „Съгласие - 1862“.
 
Община Ямбол


Общо 12 средни училища в града изпращат своите завършващи ученици. Първия ден - 23 май, са баловете на: Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Н. Й. Вапцаров”, Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм и на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

В Деня на славянската писменост – 24 май са баловете на ПГ „Васил Левски”, ПМГ „Атанас Радев”, Езиковата гимназия „Васил Карагьозов”, Спортно училище „Пиер дьо Кубертен" и на Средно училище „Св. Кл. Охридски".

 В последния ден - 25 май, по централните улици на града ще дефилират зрелостниците от Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски”, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов”, Професионална гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето” и Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев”.