Семейството на Горан Горанов пристигна за мълчалив протест пред затвора непосредствено след погребението му. Те искат истината за смъртта на Горан.
Семейството на Горан Горанов пристигна за мълчалив протест пред затвора непосредствено след погребението му. Те искат истината за смъртта на Горан. / Снимка: Дарик-Бургас
Мълчалив протест пред затвора, близки искат истината за смъртта на Горан
93136
Мълчалив протест пред затвора, близки искат истината за смъртта на Горан
  • Мълчалив протест пред затвора, близки искат истината за смъртта на Горан
 Повече от 30 души, сред тях и семейството на 32-годишния Горан Горанов, който загина в изолатор в бургаския затвор, се събраха днес – час след погребението му, на мълчалив протест срещу действията на ръководството на институцията, което в прав текст обвиняват за смъртта на лишения от свобода.
 
Горан – бивш европейски шампион по борба издъхна на 25 март т.г. – навръх Благовещение, оставен в т.нар. запечатка в затвора, където изтърпяваше ефективна присъда от 2,6 години за нападение над надзирател.
 
„Синът ми е открит паднал до вратата, направил си е сламка, през която се е опитвал да диша. Загинал е в адски мъки”, сподели майката на Горан – Сашка. По случая е образувано разследване, има и втора – вътрешна проверка в затвора.
 
„Ще се борим докрай да разберем истината: Имало ли е убийство, защо е допуснато това убийство. Моето семейство иска истината, искаме прозрачност за случващото се”, каза днес сестрата на Горан-Йонка.
 „Нямахме достъп до моя брат 10 дни. Казваха ни, че отказвал да се види с нас, но не знаем дали това е истина. Брат ми е бил затворен три дни в запечатка, без да му е отваряно. Твърди, се че в килията не е имало дори легло. Някои от служителите са знаели, че парното е било счупило и не са предприели нищо. Оставили са го да умре”, допълва Йонка Горанова.
 
Какво още казва тя, чуйте в прикачения файл: