/ ОД МВР Сливен
Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 43 920 текстилни изделия, отнети в полза на държавата.

На търг са обявени над 25 000 рокли, къси панталони, ризи, мъжко и дамско бельо, чорапи. В продажбата са включени и над 18 000 детски дрехи - бебешки комплекти за новородено, рокли, чорапи, бельо, тениски, панталони.

Текстилните изделия са задържани при опит да бъдат внесени контрабандно на 11 юни миналата година. Товарен автомобил с чужда регистрация влиза в страната от Турция през ГКПП Капитан Андреево, а водачът с двойно гражданство - молдовско и румънско, представя пред митническите служители документи за превозваната стока - платове, домашен текстил, метални маси и столове за Беларус.

Варненската митница продава хиляди конфискувани стоки

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установяват 168 колета с над 43 000 недекларирани текстилни артикула.

Стоките се предлагат за продажба в седем групи като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС, тъй като стоките са с несъюзен митнически статус и се освобождават след митническо им оформяне.
 
Агенция Митници