/ iStock/Getty Images
Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на различни стоки, по-голяма част от които строителни материали и мебели, отнети в полза на държавата.

Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс за стоки, изоставени или отнети в полза на държавата по наказателни и административнонаказателни производства, водени от ТД Митница Бургас.

Продават на търг автомобили, отнети в полза на държавата (СНИМКИ)

Сред обявените стоки са над 3600 кг лепило за плочки, 777.60 кг вата за изолация, 174 кв.м теракот, 629. кв. м керамични плочки. В продажбата са включени и над 200 маси, столове, мебели за баня и други, съобщиха от Агенция "Митници".

На търг са обявени и 77 мобилни телефона. Те са открити при проверка на лек автомобил, излизащ от страната на 15 август 2018 г. в специално пригодени тайници. Според личните обяснения на шофьора, който пътувал сам, мобилните устройства е закупил в България с цел продажба в Турция.

На нарушителя е наложена глоба в размер на 4050 лева и отнемане на контрабандната стока в полза на държавата. Стоките се предлагат за продажба в 11 групи като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена.

Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС за стоките с несъюзен митнически статус, които се освобождават след митническото им оформяне.