„Мисли глобално – действай локално”
„Мисли глобално – действай локално” / netinfo
Три проекта за популяризиране на алтернативни форми на транспорт, възобновяеми енергийни източници и рационално изролзване на енергията бяха представени днес на информационна среща под мотото „Мисли глобално – действай локално”. Тя се проведе по нициатива на Община Бургас, Асоциацията на Българските Черноморски Общини и Регионална Агенция на Управление на Енергията – Бургас.

Проект STREAM цели развитие на устойчив туризъм, посредством въвеждане на алтернативни форми на транспорт. В Бургас той включва предлагане на туристите на еко – разходка с велосипеди до Атанасовското езеро. Проект Connect е насочен към разработване и разпространение на устойчиви мерки за управление на мобилността и транспорта сред младите хора. Представена бе познавателна игра за децата до 3 клас, която е създадена в Белгия, но успешно се прилага и в България. Третият проект се нарича E – TREAM и предлага електронна платформа за обучение в областта на устойчивия транспорт.

Асоциацията на Българските Черноморски общини е неправителствената организация, която си поставя за цел да агитира за едно по отговорно отношение към природните ресурси и опазване на околната среда.