Международен Фолклорен Фестивал – магията започва
Международен Фолклорен Фестивал – магията започва / netinfo
15 състава ще участват тази година на XXXV Международния фолклорен фестивал в Бургас, който започва днес и ще продължи до 25 август. Изпълнителите са от България, Словакия, Полша, Сърбия, Италия, Гърция, Украйна, Румъния, Египет, Албания, Унгария, Холандия, Турция, Грузия и Армения.

Организаторите определят като безспорна атракция холандският ансамбъл “Чубрица”, който изпълнява български народни песни. Фестивалът ще започне с традиционното дефиле на участниците от площад “Тройката” до площада пред Общината, по улица “Александровска”, булевард “Богориди”, Морската градина и Летния театър.

Официалното откриване е в 20 часа на сцената на театъра със Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци от Плевен и 22 родопски гайдари. На откриването ще бъде връчена наградата за изпълнител на български песенен фолклор “Нестинарка” на народната певица Янка Рупкина.

През тази година фестивалът ще бъде на шест сцени по целия град. Те са разположени пред Летния театър, пред Общината, на площад “Тройката”, на “Охлюва” и в комплексите “Славейков” и “Изгрев”.