Магията на „Музите” завладява Созопол
Магията на „Музите” завладява Созопол / netinfo

Сдружение Музите и Община Созопол с подкрепата на Евтерпа България и партньорството на читалище ,,Отец Паисий" организираха от 5 до 15 юли осмото издание на Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите" - Созопол 2013.
Над 1300 деца и младежи от Украйна, Литва, Словакия, Беларус, Австрия, Молдова, Чехия, Македония, Латвия, Норвегия, Русия, Грузия, Полша, Кипър, Словения и България се потопиха в света на „Музите" и омагьосаха с чар, цветове и талант многобройните туристи и гости на Созопол!
Богатата 11 дневна програма на арт феста даде нови и интересни възможности за представяне на всички изкуства.

С Гала концерт на всички участници и връчване на голямата награда „Grand prix" и специалните награди на фестивал Музите завърши единадесетдневия празник на изкуствата и младостта в Созопол. На тържествена церемония в летния театър „Аполония" купата „Grand prix" на фестивала грабна Ансамбъл „Волиняночка" при Двореца на културата в град Луцка от Украйна, наградата на кмета на Община Созопол бе присъдена на Дамския камерен оркестър към Катовицкия въглищен холдинг - Полша.
Отличието на Сдружение Музите връчи неговият председател г-жа Христина Кръстева на Танцов клуб „Огледало".

Фестивалът протече в две сесии. Първата имаше конкурсен характер, втората от 11 до 15 юли даде възможност за изява на участници и шоупрограми.