Кметът излъга
Кметът излъга / Веселин Максимов

Кметът на Бургас Димитър Николов ме излъга. Той ми обеща вчера, че машините, които чистят важните пътни артерии, след като привършат с тази дейност, ще започнат да почистват и улrците по комплексите на града, „за да ги направят нормално проходими за всички граждани”.

Г-н Кмете!
Вие ме излъгахте. Прибирах се на крака от „Вардар 1” до булевард „Демокрация”. Когато не вали сняг, моят обикновен ход е по-малък от 7 минути. 

Днес посветих на туй занимание 32 минути, газейки гадните преспи, отлично замръзнали, заради нощните температури, НЕПОЧИСТЕНИ от НИТО ЕДИН от 37- те снегорина, за които ни обяснявахте вчера, че „работят непрестанно”.

Г-н Кмете!
Огромно количество бургазлии ГЛАСУВАХА за Вас. Те Вярваха, че сте ПО-РАЗЛИЧЕН от всичко друго, което тогава им беше представяно като „най-доброто за Бургас”.

Г-н Кмете!
Мен НЕ ме устройва това, че ще наложите глоба на фирмите, които не са си свършили работата по почистването на снега по Бургаските улици. Повече ми пука за леля Цецка (не е тази, за която си мислите, от Парламента), която вдигах от тротоара.

Тя каза, че е тръгнала на токчета, защото Вие, Г-н Кмете, й обещахте, че улиците ще бъдат Почистени. Днес. А те НЕ бяха.

Г-н Кмете!
ЗАЩО по бургаските улици хората падат и се пързалят? 
Вие ОБЕЩАХТЕ ли?

М?