/ Снимка: Пресцентър
„Ако Общината насърчи масовия спорт, ще спести много средства от здравеопазване и кампании срещу престъпността“.

Йордан Янков - Руския: Общински стипендии за децата - шампиони

Това каза Кирил Танев, фитнес инструктор и треньор на състезатели, печелили международни купи и десетки награди в републикански, балкански шампиони. Той взе участие в поредното предаване, организирано от Живко Табаков с тема Спорт.

„Развитите държави залагат изключително много в развитието на спорта. При нас нещата не стоят точно така, което само можем да считаме за минус”, посочи той. По думите му аматьорските и професионалните клубове заслужават по-голямо внимание от страна на местната администрация. А различни турнири в Бургас ще генерира и по-голямо потребление в много сфери.
 
Училищните дворове са отворени за любителски спорт

Танев акцентира и върху липсата на достъпни спортни бази и необходимостта от по-добра комуникация между общината, клубовете и бизнеса. „Действително има бургазлии, които няма къде да спортуват.

Не искам да бъда популист и да казвам, че Общината трябва да изгради един общински спортен център, който да се използва безплатно. Много по-добър вариант би било администрацията да обърне внимание на сега съществуващите клубове. Ако имат общинско съдействие, могат да си позволят да организират различни турнири и да привличат много хора. Така всички страни печелят, но са нужни конкретни действия.

Историческо: Бъдещето в световния ватерпол е в Бургас

Дори малките инвестиции в спорта се връщат многократно в следващите години”, сподели Танев.И не на последно място акцентира върху грижата за хората в неравностойно положение, за които трябва да се осигурят подходящи условия за спорт.