Как да преборим негативното влияние на студа и тъмнината?
Как да преборим негативното влияние на студа и тъмнината? / netinfo
Колкото повече дните стават по-студени и се увеличават тъмните часове, толкова по-лошо става настроението ни. Правим грешката да приемем това за нормално, но студът и тъмнината всъщност влияят и на физическото ни здраве. За радост, съществува международно признат метод, който едновременно подобрява настроението и запазва доброто здраве. Това са СПА процедурите, които в България например се предлагат в Балнеокомплекс "Медика Наречен".
 
Какво всъщност е влиянието на студa и тъмнината? Освен така характерните депресии, есенно-зимният сезон действа негативно и на тялото. Най-често това се случва чрез главоболие и мигрена, настинки, суха кожа, отслабена коса и нокти, намалена енергия и др.
 
Как да избегнем това? По света има различни местни хитринки, но СПА процедурите са метод, ползван навсякъде. Те са отличен избор за преборването на ежедневния стрес, успокояването на сърцето и подмладяването на кожата. Релаксиращите терапии спомагат за раздвижването на цялото тяло и засилват защитата на организма срещу различните болести. СПА процедурите имат много сериозен положителен ефект и над спокойствието и доброто ни настроение, като ни карат да се чувстваме по-оптимистично и енергично. Също така ставаме по-продуктивни и концентрирани, разкриват специалистите от "Медика".
 
Иначе ежедневните методи за справяне с ефекта от студа и тъмнината по света са различни. Китайската медицина например предлага следното за по-доброто ни физическо и психическо състояние:
Коремно дишане - легнете, сложете дясната ръка на корема, дишайте дълбоко през носа и отново през него издишвайте.
Правилна консумация на храни и напитки - хапването задължително трябва да е топло, а питиетата - много топли.
Добре облечено тяло - вратът и краката винаги да са добре покрити.
 
И все пак, най-добрият вариант си остават СПА процедурите. А когато те са съчетани със страхотно изживяване сред красотата на Родопите, като че ли изборът е ясен. Не пропускайте възможността да подобрите здравето и настроението си в Балнеокомплекс "Медика Наречен"!