/ Дарик Бургас
На 11 май в бургаския комплекс „М. рудник“, официално ще бъде даден старт на строежа на единствения в Европейския съюз международен тренировъчен център по ушу. Събитието ще започне с музикална програма и коктейл, на които ще присъстват президентите на федерации по ушу от няколко съседни на България държави.

Първата копка ще направят президентът на БФУ Стефан Колев и кметът Димитър Николов. Центърът е част от мащабен проект на "Бургос строй" ЕООД и включва тренировъчни и учебни зали, треньорски кабинети, медицински и възстановителен център, спа-център, фитнес зала, както и апартаменти за настаняване, места за паркиране и т.н.

"С началото на строителството, осъществяваме една 30-годишна мечта на три поколения спортисти, деятели и треньори в Българска федерация по ушу", каза председателят на Федерацията - Стефан Колев.

Базата, на площ от над 2 дка ще послужи за спортни лагери на отбори от цял свят във всички дисциплини на източното бойно изкуство, обявено за спорт на 21 век. Ръководството на Българската федерация по ушу получи зелена светлина за изграждането на спортната база след като Международната федерация по ушу даде най-високата си оценка за провеждането на Световното първенство за младежи през 2016 г. в Бургас.