Диян Гайтанов
Диян Гайтанов / netinfo
Бургаската районна прокуратура внесе искане за постоянен арест спрямо Диян Гайтанов по прякор Боксьора след като бургазлията беше обвинен в принуда.

По време на заседанието на Районен съд – Бургас Гайданов заяви, че не е разбрал в какво точно е обвинен. Пред съдебния състав той обяви, че няма никаква вина.

„Въпросния Пламен ми каза в телефонен разговор, че му дължа 5 000 лева. Каза, че в полицията ще отиде. Пак влизам в кючека си помислих. Не можах да разбера какво е обвинението – че съм го накарал да подпише договор за лизинг на мой автомобил или да ми върне парите“, зачуди се Боксьора.

Според магистратурата престъплението е извършено на 21 май тази година. Гайтанов принудил Пламен да подпише документ, с който декларира, че желае дължимата от търговското дружество сума (7 200 лв.) по прекратен договор за финансов лизинг, да бъде преведена по определена банкова сметка.

От прокуратурата смятат, че той нанесъл и няколко удара по главата и тялото на пострадалия. Имал и съучастници, които все още не са установени.

В крайна сметка съдът постанови той да бъде пуснат на свобода. Причината - липса на убедителни доказателства в подкрепа на обвинението.