Катафалка на траурна агенция "Св. Архангел Михаил" беше вдигната днес с паяк. Безпрецедентната акция бе организирана, след като въпреки настояването на МВР, офиса на фирмата не отвори днес.
Катафалка на траурна агенция "Св. Архангел Михаил" беше вдигната днес с паяк. Безпрецедентната акция бе организирана, след като въпреки настояването на МВР, офиса на фирмата не отвори днес. / Снимки: Лалка Димитрова
Пет екипа на МВР гледат под лупа документацията на фирмите, свързани в бизнеса с покойници
Икономическа полиция-Бургас даде днес старт на серия проверки в погребалните агенции в града. Пет екипа оперативни служители от  Областната дирекция на МВР влязоха в петте траурни агенции, които осъществавят дейност на територията на региона.

Под лупа се проверява документацията на фирмите, а се очаква към инспекциите да се присъединят и експерти от Комисията за защита на потребителите и Регионалната здравна инспекция.

траурна агенция
netinfo


Акцията бе проворирана след ескалиране на напрежението в бранша, свързана с бизнеса с покойници. Припомняме, че само преди по-малко от месец избухна скандал, след като безжизненото тяло на 16-годишния Костадин Джардов, който загина прегазен от джип на пешеходна пътека, попадна във въртележка от фирмени интереси и на практика се превърна в техен заложник.  

траурна агенция
netinfo


Преди седмица пък бе запалена катафалка на една от агенциите, няколко месеца по-рано неизвестен подпалвач драсна клечката на друг автомобил на частна фирма, свързана с погребалните услуги. 

траурна агенция
netinfo

 

Към 12.00 часа днес полиция вдигна с паяк катафалката на друга от погребална агенция в бургаския комплекс "Зорница".

Безпрецедентната акция се наложи, след като въпреки многократните настоявания на МВР, полиция да бъде допусната в офиса на фирмата, за да извърши проверка, агенцията остана заключена и в нея до обяд не се появи нито един служител.

 

траурна агенция
netinfo