Георги Славов
Георги Славов / БГНЕС, Архив
Георги Славов
93800
Георги Славов
  • Георги Славов
Имаме достатъчно основания да се радваме на това, което сме направили през последната година. А и основание, стъпвайки на това, да си начертаем план за следващата. Искам да пожелая на жителите на Ямбол да намират хубавото в живота – всеки ден. Да подкрепят всички позитивни неща, които се случват в нашия град. И не на последно място – нека всички работим заедно за бъдещето на този град. Това обяви пред „Дарик“ кмета на община Ямбол Георги Славов по повод градския празник на днешния ден за почит към Светия Дух.

„През годините, в които заемам този пост, научих, че няма невъзможни неща и мечтите са наистина нещо, което всички трябва да следваме. Трябва да се радваме на малките житейски радости. И на малките проблеми, които решаваме, защото големите се решават по-трудно, по-бавно. Именно малките проблеми обаче са повод за удовлетворение. Не бива да пропускаме малките неща, които могат да ни направят по-щастливи“, каза кметът.
Празникът на Ямбол започна тази сутрин със света литургия, отслужена от н.в.п. Сливенския митрополит Йоаникий в най-старата ямболска църква - „Света Троица”. Последва и тържествен ритуал по издигане на националния трибагреник, знамето на Ямбол и флага на Европейския съюз, който събра хиляди на площада.

„Няма как да има празник без успехи. Няма как да има успехи без работа, а работа няма как да има, ако не знаем накъде вървим и каква цел всъщност преследваме“, каза Славово и допълни: „…костваше ни много усилия да убедим нашите съграждани, че нещата ще се случат така, както ги виждат в момента. Срещнахме много трудности. Сега ни е много по-лесно. Трябва да продължим обновяването на центъра. Следващ етап от това е цялостно завършване на ул. „Георги С. Раковски“, както и довършване на цялото площадно пространство на града. Предстои ни и мащабен ремонт на ул. „Преслав“ от кръстовището при пл. „Боровец“ до ул. „Акация“. В момента текат и процедурите по проектите за обновяване на няколко училища и детски градини, в които ще бъдат внедрени най-новите мерки за енергийна ефективност.“

Георги Славов допълни още, че предстои и допълване на проектите за цялостно обновяване на кварталите на град Ямбол. По думите му, администрацията работи по още няколко проекта за видеонаблюдение, обновяване на различни пространства от градската среда и подмяна на улично и парково осветление. „До края на годината една част от тези проекти трябва да започнат“, каза кметът на Ямбол. Цялото интервю с него, чуйте в звуковия файл: