/ wikipedia.bg
Дуги Уайт от проекта „Voices of Rainbow“ също покани феновете си за концерта в Ямбол утре. „Ще свирим на Бирфеста Ямбол на 5 юни с моя добър приятел Греъм Бонет и с едни невероятни музиканти ще направим само избрани песни на Рейнбоу, които знам, че много обичате в България“. Това заявява той във видеообръщение към почитателите от нашата страна. Вижте го на този адрес: https://www.youtube.com/watch?v=qDeRessQ9C8&feature=youtu.be   Двете легенди ще излязат на сцената в 20.00 часа.
 
Шотландският рок певец има зад гърба си солидна кариера, включително и като вокалист на групата „Райзинг Форс“ на Ингви Малмстийн и като соло вокалист в световното турне на Джон Лорд през 2009 година. Греъм Бонет пък, феновете знаят, е повикан в Рейнбоу през 1979 година, за да завърши петия албум на групата „Down to Earth“. Хитове от този му период са "Since You Been Gone", "All Night Long", "Lost In Hollywood", както и останалите от албума. През 1983 година основава група "Алкатраз", чиито китаристи са майсторите Ингви Малмстийн и след това Стив Вай.
 
Шоуто в Ямбол е по повод празника на града Свети Дух и приключващия там Бирфест. Той започна на 2 юни, когато на площада заби Боби Кимбъл от „ТОТО“.