Хванаха мъжа, стрелял по знакова сграда в Бургас, съобщиха от полицията.

Община Бургас

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от Първо и Пето Районно управление по отношение инцидента, при който по сградата на Хидрометеорологична обсерватория, разположена в Морската градина - по позната като "Духтевата къща", са нанесени материални щети вследствие на стрелба, е установен извършителя на деянието.

Брутален вандализъм: Мъж стреля по знакова сграда в Бургас, издирват го (СНИМКИ/ВИДЕО)

Това е 31-годишен криминално проявен бургазлия, който е задържан за срок до 24 часа. Установени са и всички лица, съпричастни към деянието. Образуваната по случая преписка е докладвана в прокуратурата и работата по случая продължава.

Община Бургас

Припомняме, че случаят е от 1 януари. Служителят, който застъпва тогава на смяна в обсерваторията, открива две дупки в прозорец на първия етаж, четири - по фасадата, намерени са и сачми.

Община Бургас

Хидрометеорологичната обсерватория се помещава в Духтевата къща, която е един от бургаските символи. В нея е живял и отгледал децата си един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България - Георги Духтев.

Под неговите грижи през миналия век са се развивали и разраствали Морската градина, както и много от парковете в София. През последните 10 години Община Бургас два пъти прави сериозни ремонти в Духтевата къща, за да я съхрани за поколенията.