Инцидентът е станал в новогодишната нощ
Полицията в Бургас издирва млад мъж, стрелял по сградата на Хидрометеорологичната обсерватория, която се намира в Морската градина в града, съобщиха от ОД на МВР.

Бургас е единствената община, която се бори с вандализма със „Стената на срама“ (ВИДЕО)

"Сигналът за стрелбата е подаден от служителите на обсерваторията. Вероятно става въпрос за стрелба с въздушен пистолет", каза за БТА Цветелина Рандева, говорител на полицията в града.

Община Бургас

Това е опасен и брутален вандализъм. За да може по-бързо да бъдат установени извършителите, Общината разпространи видеокадри с група млади мъже, сред които е и вероятният стрелец по сградата, заявиха от Общината.

Община Бургас

Случаят е от 1 януари. Служителят, който застъпва тогава на смяна в обсерваторията, открива две дупки в прозорец на първия етаж, четири - по фасадата, намерени са и сачми.

Няма почивен ден за вандализма: За два дни потрошиха две детски площадки в Бургас (СНИМКА/ВИДЕО)

Хидрометеорологичната обсерватория се помещава в Духтевата къща, която е един от бургаските символи. В нея е живял и отгледал децата си един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България - Георги Духтев.

Община Бургас

Община Бургас

Под неговите грижи през миналия век са се развивали и разраствали Морската градина, както и много от парковете в София. През последните 10 години Община Бургас два пъти прави сериозни ремонти в Духтевата къща, за да я съхрани за поколенията. 

От полицията пък апелират всеки, който който има информация да съобщи на телефон 112.

Община Бургас