Към 18.10 часа полицията разчисти окончателно входа към хотел "Виго"
Към 18.10 часа полицията разчисти окончателно входа към хотел "Виго" / Снимки: ОД МВР - Бургас
Полиция навлезе с „паяк“ в паркинга на хотел „Виго“ в Несебър, за да разчисти наред возила, оставени нарочно, за да блокират входа и достъпа на туристи.

Габровец въртял търговия с фалшиви документи в Слънчев бряг

Става въпрос за наказателна акция, уточниха запознати със случая. Тя започнала сутринта днес. Неизвестни мъже паркирали пред входа на хотела микробус с надпис „Стая номер“ 1 и още няколко коли, а след това зарязали превозните и изчезнали. От хотела се оплакали, че заради създалата се ситуация, търпят огромни загуби. 

По документи четиризвездният хотел „Виго“ е собственост на „Виго груп“ ООД- на двама предприемачи от Несебър. През 2016 г. той бе обявен от съдия-изпълнител за публична продан срещу 16 милиона лева, заради дългове към банка. Към момента, хотелът се стопанисва под наем. Към него е изграден и жилищен комплекс,със същото име, а повечето имоти там са продадени на руски граждани, които озадачени от своеобразния пърформанс със стари автомобили.

Касае се за частно-правен конфликт, в правомощията ни е единствено да сигнализираме прокуратурата и да се образува проверка за самоуправство, съобщиха от полицията.


Собственик на заведение в Слънчев бряг нападна служителки от Инспекцията по труда

„Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Събраните до момента данни са докладвани в Районна прокуратура Несебър, като към момента продължават действията по изтегляне на паркираните в района на зданието превозни средства“, гласи официалното прессъобщение на Областната дирекция на МВР-Бургас.

При проверката на номерата на автомобилите, разследващите установили, че всички коли са с изтекла регистрация. Повиканите за съдействие служители на репатриращия автомобил пък не могли да вдигнат микробуса, тъй като се оказало, че "паякът" няма капацитет да вдигне возило с подобен тонаж.

Към 18.20 часа всички автомобили бяха разчистени, уточниха от МВР. 

хотел Виго

Телефоните, публикувани в Интернет, за връзка с хотела не отговарят. Няма връзка и с телефона, обявен във фирмените регистри и за контакт с наемателя.