ГПАЕ Гео Милев и ОУЕлин Пелин са победителите в  Моята България
ГПАЕ Гео Милев и ОУЕлин Пелин са победителите в Моята България / netinfo

Учениците от Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев" и ОУ „Елин Пелин" си извоюваха първите места по възрастови групи в оспорваното състезание по история „Моята България " на Младежка Банка Бургас, към „Обществен дарителски фонд - област Бургас", което се проведе в Дом на НХК. До тях на второ място застанаха СОУ „Кирил и Методий" и ОУ „Любен Каравелов", на трето място СОУ „Любен Каравелов", гр. Несебър и ОУ „Братя Миладинови".
Всеки от отборите представи мултимедийна презентация по предварително изтеглена тема от Българската история. Участниците бяха разделени в две възрастови групи. В надпреварата взеха участие ученици от 13 училища с 23 отбора общо.
За доброто настроение на публиката и участниците допринесоха и талантливите ученици от Национално училище по музика и сценично изкуство „Панчо Владигеров" и СОУ „Добри Чинтулов", които показаха своя талант и умения на сцената на НХК.
Екипа на Младежка банка благодари на съорганизаторите: Община Бургас, Регионален инспекторат по образованието Бургас, Дом на НХК, ‚‘Обществен дарителски фонд - област Бургас‘‘ и СОУ "Добри Чинтулов".