/ netinfo
„Крайно време е на Странджа да се обърне внимание. Нужда е държавна политика, която да развива и опазва този регион". Това коментира пред „Дарик“ кметът на община Царево Георги Лапчев, след като колегата му Илиян Янчев алармира за свлачище, което е затворило пътя между Царево и Малко Търново.

„Тази сутрин разговарях с кмета на Малко Търново. За съжаление ситуацията у нас е такава, че нещо трябва да се случи, за да се предприемат някакви действия. Освен лошото състояние на асфалта, който почти липсва, сега имаме и свлачище по този път. Дано устискаме до април, когато трябва да започне ремонта. Природата обаче ни дава знаци, които ме карат да мисля, че тогава вече ще е късно“, каза Лапчев.

По думите му, все още не е напълно сигурно дали трите милиона лева, необходими за частичния ремонт на пътя, са осигурени.

„Четейки какво казват от пътната агенция, нещата са доста притеснителни. Оттам казват, че средства все още няма. Аз съм на мнение, че ако има желание - парите могат да се намерят“, заяви кметът на Царево.