Проектите за реконструкция на възлови улици в комплекс "Възраждане" ще бъдат стартирани, веднага след процедурите по обжалване.
Проектите за реконструкция на възлови улици в комплекс "Възраждане" ще бъдат стартирани, веднага след процедурите по обжалване. / Снимка: Община Бургас, архив
Съдебни обжалвания бавят ремонта на улици в бургаския комплекс "Възраждане", съобщиха от пресслужбата на Общината. До броени дни се очаква решението на Върховния административен съд по жалба, стопираща изграждането на нов паркинг до бул. "Мария Луиза" и ремонт на ул. "Цариградска". Веднага след него ще стартират строителните дейности.

КЗК отхвърли жалбата и се произнесе, че поръчката на Община Бургас е законосъобразно проведена.  
Проектът предвижда паркинг за 200 автомобила и пълна реконструкция на  улицата - подмяна на водопроводни тръби и канализация отдолу, нова настилка, отводняване, нови тротоари, бордюри и прилежащи паркоместа, ново енергоспестяващо осветление и озеленяване, детска площадка, кът за отдих с пейки и беседка в близкото междублоково пространство.

Пак поради жалби в съда се бави и обновяването на още четири улици в к-с "Възраждане", за които Община Бургас има осигурено европейско финансиране. Това са "Христо Фотев", "Македония", "Любен Каравелов" и "Патриарх Евтимий".

Със собствени средства Община Бургас е готова да обнови и "Климент Охридски", но този проект също е стопиран заради подписки против премахването на част от дърветата по улицата, чиито корени са разрушили тротоара и влизат в приземните помещения на съседни сгради.