Fan Fest Бургас за гейминг и аниме
Fan Fest Бургас за гейминг и аниме / netinfo

Бургас посреща стотици фенове на гейминга и анимето.
На 26 юли в Експозиционен център "Флора" ще се проведе Fan Fest Бургас, организиран от Game Ninja и Накама. Технологичен партньор е Jar Computers, а основен спонсор е добре познатата на геймърите марка Razer. Спонсори са също компаниите Acer, HP, Lenovo, Fujitsu, Microsoft, Lancom и други.
На Fan Fest Бургас ще има индивидуални турнири по някои от най-популярните у нас игри: Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2, Hearthstone. Всеки гост може да участва в надпреварата, като за най-добрите ще има награди. За турнира по CS:GO първо място ще бъде наградено с e-sport издание на мишката Razer Mamba (Tournament Edition), a второ място - с мобилен хедсет Razer Kraken Mobile Red. Мишка Razer Naga Hex v2 за първо място и безжични слушалки Razer Adaro Wireless за второ място ще има в турнира по League of Legends. В турнира по Dota 2 победителят ще спечели клавиатура Razer Tartarus Chroma, а за класиралия се на второ място ще има преносима батерия TP-LINK TL-PB2600. В турнира по Hearthstone първо място ще бъде наградено с тонколони HP Multimedia 2.0 Speakers, а второ място - с преносима батерия TP-LINK TL-PB2600. Lenovo също ще изненадат с награди като безжични мишки Lenovo Mouse Wireless N3902A и чанти за 15,6-инчови лаптопи Lenovo Toploader T1050.
Благодарение GIGABYTE възможност да се състезават в турнир ще имат и почитателите на играта Mortal Kombat. Желаещите да се включат ще се записват на място, а победителят ще бъде избран чрез директна елиминация. Наградата за най-добрия Mortal Kombat геймър ще бъде дънна платка GIGABYTE B150M-HD3 DDR3. GIGABYTE ще награди и класиралите се на второ и трето място в състезанието съответно с GIGABYTE G1 Gaming тениска и G1 Gaming Mousepad за втория подгласник и с мауспад за третия.
Косплей конкурс, настолни игри, практически занимания (workshops) по пиксел арт, възможности да закупят атрактивни сувенири от аниме магазини и да чуят интересни лекции ще очакват посетителите на Fan Fest Бургас. Награди ще има и за косплей конкурса: калъф за лаптоп HP Star Wars Case, преносима тонколона HP S6000 Black Portable Mini Bluetooth Speaker, както и чанта за лаптоп Lenovo Toploader T1050.
Цената на билета за Fan Fest Бургас е 10 лева. Билети могат да се закупят на място в деня на събитието.
Game Ninja е турнир, специализиран в PC игри, който бе отличен като "Събитие на годината" от Bulgarian Game Awards 2016. След успеха на събитието в София и Русе жителите и гостите на Бургас имат възможност да го посетят и играят едни от най-популярните игри, както и да се насладят на атрактивно аниме шоу. Повече информация за всички събития, свързани с Game Ninja, новините, турнирите и наградите можете да намерите на официалния сайт на инициативата (http://gameninja.esports.bg/), както и на нейната страница във Facebook.
Национален клуб за аниме и манга Накама е сдружение с дългогодишни традиции в организацията на събития, свързани с традиционна и съвременна японска култура из цяла България. Освен с аниме и манга клубът представя всичко, свързано с японска музика, модерна и традиционна култура и изкуства, но най-вече предлага възможност за срещи между хора с интерес в тази сфера. Повече информация можете да намерите на http://nakama-bg.com/.