/ Областна администрация-Бургас

Служители от държавната и общинска администрация дариха кръв и подкрепиха кампанията на УМБАЛ-Бургас и Областна администрация за насърчаване на доброволното и безвъзмездно кръводаряване. За 4 часа 26 човека от различни институции посетиха сградата на Областна администрация Бургас, където мобилен екип на Отделението по трансфузионна хематология извърши процедурата.

Посетете безплатните ехографски изследвания на форум „Зона Здраве“ 2019 този уикенд

Представители на Областна администрация Бургас, Община Бургас, НАП, Инспекция по труда, Пожарна безопасност и защита на населението - Бургас, Митница-Бургас, ОД на МВР-Бургас, Гранична полиция-Бургас, Регионална здравна инспекция допринесоха за целите на кампанията по кръводаряване.

Областна администрация-Бургас

Абитуриенти от 12 „Г“ клас на ПГСАГ „Кольо Фичето“ заедно с класния си ръководител също дариха кръв. Пожеланието, което екипът на Отделението отправи към младите хора е днешната дата да се превърне в традиция, ден за среща и кръводаряване в годините напред.

Постоянният недостиг на кръв и кръвни продукти е един от сериозните проблеми на здравеопазването у нас. За промяна на негативните тенденции са предприети активни кампании в Бургас и областта. Сред участниците в акцията са както редовни кръводарители, така и хора, които се включват за първи път.

Част от тях споделиха, че до сега не са го правили поради липса на свободно време. В рамките на кампанията обаче, екипът на Отделението е ситуиран на удобно и централно място, което улеснява всички желаещи. Дарената кръв е едно от най-ефективните лечебни средства, с които разполага съвременната медицина за спасяване на човешки живот.

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, за когото лекар прецени, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, които се нуждаят от нея, може да стане дарител. Областният управител Вълчо Чолаков заяви готовност да продължи практиката.