Община Поморие
Община Поморие / netinfo
Поморие спечели специална наградата за Позитивна община, която търси Добрата новина. Това се случи  по време на 10-та официална церемония по обявяване на „Най-добрия град за живеене в България” (2016 г.), в конкурса организиран от „Дарик Радио”.
Наградата получи Георги Петков - нач. отдел „Управление на проекти” в Община Поморие от водещия на сутрешния блок на Дарик кафе – Михаил Дюзев.
Причина за приза е рубриката „Добрата новина”, създадена преди повече от една година, по инициатива на кмета на община Поморие Иван Алексиев. На челно място в сайта на общината, ежедневно присъства поне една добра новина, чиято цел е да предизвика усмивка и добро настроение в началото на всеки един от забързаните делнични дни.
„Изненадан съм изключително приятно от наградата на Поморие. Няма нищо по-хубаво от добрата новина. Позитивното мислене е това, което създава, вълнува и изпълва живота ни със смисъл, задава ни цел. Затова е истински комплимент за мен и за моите съграждани да бъдем наградени точно с тази награда. Убеден съм, че най-щастливи са хората, които не само търсят, но и сами създават добри новини, а поморийци са точно от тези хора. Наградата е за всички тях.”, каза кметът Иван Алексиев.