В продължение на десетилетие Алекси и Наталия правят опити да имат деца, докато най-накрая мечтата им се сбъдва
Да станеш баща на 78 и майка на 53 години. Това е историята на семейство от Поморие, което  наскоро се увеличава с близнаци.

В продължение на десетилетие 78-годишният Алекси и 53-годишната Наталия правят опити да имат деца, докато най-накрая мечтата им се сбъдва, предава NOVA. Какъв е пътят към щастието за тях и как двамата се решават на тази крачка в живота, когато хората на тяхна възраст гледат внуци и се радват на старините си?

Алекси Радев е старши спасител, който от няколко дни вече е баща на близнаци. 78-годишният помориец е и треньор по айкидо и джудо, а хобито му е шахматът, заради което преди години създава и клуб в морския град.

51 бебета са се родили по инвитро програмата на Столична община

Пред болницата в Бургас, където е пристигнал за изписването на 53-годишната Наталия, майка на близнаците Ростислав и Дарина.

"Усещам младостта да се връща в мен. За пореден път, защото преди това имам двама сина. Моят съвет към мъжете е да правят деца, защото България има нужда от здрави, силни, умни и интелигентни деца", призова мъжът.

Алекси се запознава с Наталия от Беларус преди 15 години, когато е спасител на плаж в Слънчев бряг. Влюбват се и тя остава в България. "Направихме неуспешен опит за дете преди десет години. Не се отказахме, продължихме да опитваме, борихме се и достигнахме целта си", допълни той.

Сред множеството поздравления в социалните мрежи най-задаваният въпрос към смелата двойка е как са се решили на тази стъпка предвид възрастта им.

"Чувствам се добре, много съм доволна. Моята голяма мечта са тези бебенца. Няма нищо страшно да станеш родител на тази възраст. Господ с нами. Ние сме вярващи хора и надявам се на Господ", споделя Наталия Грищук.

"Реших се, защото чувствам още много сили в себе си. И съм сигурен, че и други мъже ще последват моя пример. Независимо, че възрастта наляга. Правят се деца и до сто години", обясни Алекси Радев.

Близнацитe са родени в седмия месец, заради появила се хипертония при майката и ще останат в бургаската неонатология под наблюдение. Наталия обаче не е най-възрастната майка в болницата, тъй като преди време 54-годишна жена е родила там. До изписването на близнаците си Алекси и Наталия ще идват всеки ден в неонатологията.

Мъжът отправи пожелание в стих към дамите. "Жени, недейте нивга остарява. Бъдете като липовия цвят, макар и рано да прецъфтява, той пази дълго своя аромат. Правете деца!", призова спасителят.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg