Освен изгарянията, мълнията оставила на ученичката и два белега във формата на сърце
Животът на момичето, което беше ударено от мълния миналата седмица в Приморско, вече е вън от опасност, съобщава NOVA.

18-годишната Теодора се възстановява в Първа хирургия на Университетската болница в Бургас, след като беше в кома няколко дни. Въпреки преживяното, Теодора гледа с усмивка на живота.  

"Чувствам се като ударена от мълния. Доколкото мога да кажа, възстановявам се, понякога се затруднявам, но гледам с усмивка на нещата", казва тя.

Не помни срещата с мълнията, която я поразила, докато била облегната на дърво. В това време приятелят й и още един мъж пишели двустранен протокол след леко ПТП.

"Буквално последното нещо, което помня е как съм на плажа, топло е, слънчево е, пека се с приятеля ми и това е. След това нито знам, че е валяло дъжд, нито знам какво е станало, какво ПТП, какъв двустранен протокол. Нищо, абсолютно нищо не помня", обясни Теодора.

След като мълния порази момиче: Как да действаме при гръмотевична буря

Състоянието ѝ се подобрява с всеки изминал ден. А голяма заслуга за това има оказаната долекарска помощ от хотелиер в Приморско, обясняват лекарите от болницата.

"Слава Богу, колегите в реанимация са постъпили абсолютно професионално и са успели да я изкарат от шока, в който е била. Тя най-вероятно е изпаднала в клинична смърт, за да й правят индиректен масаж. Късмет е, че на място е имало жена, която е разбирала какво прави", споделя хирургът д-р Кирил Симеонов.

Теодора е благодарна на медицинския екип, който я е спасил.

Освен изгарянията, мълнията е оставила на ученичката и два белега във формата на сърце. Тя ги разчита като знак и апелира към управляващите да помислят за подобряване на Спешната медицинска помощ по морските курорти.
NOVA