/ Община Бургас
Празничната програма за Цветница започва още от утре с концерт и изложба на школите към читалище „Фар 1946" в галерия "Георги Баев". Експозицията е озаглавена "Цветни усмивки" и ще бъде открита в 17.00 часа.

В 11:00 часа, на 19 април в парка в комплекс "Славейков" ще започне пролетният концерт "Ой, Лазаре, Цветница иде, Цветница и Великден и личен ден Гергьовден", организиран от читалище „Пенчо Славейков 1983".

Там ще има разположени и творчески работилници и базар. От 11:30 часа в  Етнографския  музей на  улица "Славянска" 69 ще бъде представен обичаят „Лазаруване“. В събота, на Лазаровден,  от 11:30 часа на открита сцена "Охлюва" ще започне концерт на пенсионерски клубове в Бургас.

На Цветница ще има събития в "Акве калиде", в експоцентър "Флора", на площад "Св. св. Кирил и Методий", в комплексите "Изгрев" и "Меден рудник" - пред храм "Св. Димитър" и пред ОУ "Петко Росен", както и в градинката до Часовника.

В туристически комплекс "Акве калиде" във "Ветрен" ще бъде представена постановката на Държавен куклен театър Бургас "Яйцето", а след това малчуганите ще могат да се включат в арт работилница за изработване на гигантска кошница.

От 10.30 до 13.30 часа в експо център "Флора" ще се проведе 5-то издание на фестивала "Великденската магия на българското яйце". В 10.30 часа започват празниците на площад "Св. св. Кирил и Методий".

В  12.00 ще започне празничният концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен" с ръководител Димитър Димитров, и фолклорен ансамбъл "Странджа" с ръководител Марио Егов.

Два концерта ще зарадват жителите на "Меден рудник". В 11.00 часа пред храм "Св. Димитър" начало на празника ще дадат ансамбъл "Атанас Манчев", детска формация "Звъника" и гайдарска школа с ръководител Георги Миронски. 

До училище "Петко Росен", също в 11.00 часа, ще започне концертът "Пъстра Цветница". В концерта в "Изгрев" от 11.00 часа ще се включат възпитаници на училище "Добри Чинтулов". От 13.00 часа в градинката до Часовника ще започне празничният концерт на Бургаския духов оркестър.