Червенокръстците се отчетоха за 2007 г.
Червенокръстците се отчетоха за 2007 г. / netinfo
Успешна бе 2007 г. за БЧК – Бургас, заяви Виолета Радева, директор на Секретариата на областната организация на червенокръстците.”Успяхме да помогне на над 2100 социалнослаби граждани. Раздадохме на 22 социални институции в бургаска област хуманитарни помощи на стойност над 62000 лв.”, добави тя.

Областната организация на Българския червен кръст днес проведе отчетно събрание за дейността си през 2007 г. На форума присъстваха Христо Григоров – председател на БЧК, д-р София Стоименова – ген. директор на БЧК, Георги Николчев зам. областен управител, д-р Лорис Мануелян зам. – кмет на община Бургас, представители на държавни институции и неправителствени организации, партньори на Червения кръст, доброволци и членове на БЧК.

5296 за червенокръстците в областта, организирани в 103 дружества. Сред постигнатото през изминалата година е създаването на безплатна трапезария със средства от Швейцарския Червен кръст, 46 души са получили индивидуална парична помощ от фонд “Милосърдие”, проведени са 15 акции по кръводаряване.

През 2008 г. бургаската организация на БЧК трябва да раздаде храни от инвентаризационните запаси на 10 218 човека от областта. Ще се разчита на подкрепата на областната и общинската администрации, на неправителствени организации, членове, доброволци и симпатизанти.