Ремонт на улица
Ремонт на улица / netinfo

Асфалтокърпежи се извършват в целия град, съобщи зам.-кметът по строителството на Община Бургас Чанка Коралска. По думите й, екипи на местната администрация извършват огледи на централните пътни артерии, като поетапно ще се проверят и вътрешнокварталните улици.

Извършват се цялостни ремонти дейности на улици в к-с „Възраждане“, които се финансират по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Частично се ремонтират ул. „Васил Левски“, ул. „Любен Каравелов“ в участъка между улиците „Гладстон“ и „Дебелт“. В момента се изчаква да приключат аварийните дейности на ВиК, за да може фирмата изпълнител да започне ремонта на пътната настилка, обясни Коралска пред "Фокус". 

До края на месец юни се очаква да приключи ремонтът на ул. „Фердинандова“. В същия срок трябва да приключи и този на ул. „Крайезерна“. Съвсем скоро да се започне и ремонтът на улицата за десен завой от обхода на Бургас към бул. „Проф. Яким Якимов“, който трябва да е готов заедно с приключването на ул.“ Крайезерна“.

Проектът вече е съгласуван с АПИ. „Това ще повлияе за облекчаването на трафика, който е транзитното движение за Южното Черноморие и за южната ни граница“, припомни Коралска.