Царевското пристанище-тема на обществена дискусия
Царевското пристанище-тема на обществена дискусия / netinfo
Бъдещето на порта в Царево ще бъде тема на широко обществено обсъждане –съобщи кметът на морската община Петко Арнаудов по време на среща с дипломатически представители на Сирия, Иран и Судан. Идеята е отношение по развитието на пристанището, което от тази година е вече общинско, да вземат представители на Министреството на транспорта, експерти по морското дело, членове на рибарските сдружения, на общинската администрация, общественици от Царево.

Кметът на града представи възможностите за развитие и значимите за община Царево проекти, както и перспективите й за развитие на туризма. Арнаудов презентира пред дипломатигостите си гости виждането на екипа за двете яхтени пристанище в Царево и Ахтопол, както и възможностите за изгражданите на две голф игрища.

Царевският кмет направи мултимедийна презентация на общината, като я представи като една от най-динамично развиващите се в България. ” Царево е една от най-атрактивните дестинации, защото съчетава море , планина и екзотична растителност , нещо с което не всяка морска община може да се похвали- допълни Петко Арнаудов.

Община Царево заема престижното трето място в изготвената от Националното сдружение на общините качествена характеристика на всичките 264 български общини по отношение на техните възможности да кандидатстват за кредитни средства по оперативни програми и евентуални източници за съфинансиране или за техническа помощ при проектиране. В класацията пред нея са само Банско и Несебър.