Бъдещи майки играха гимнастика по инициатива на Еврофутбол
Бъдещи майки играха гимнастика по инициатива на Еврофутбол / Дарик Бургас
33 жени от Бургас поставиха рекорд за “Най-масова гимнастика за бременни” в България. Спортната проява бе организирана от “Еврофутбол” и Фондация “Помощ за благотворителността в България”. Тя се състоя в хотел „Аква”. Това е втората инициатива от кампанията “Ние чакаме бебе” от мащабния благотворителен проект “Печелиш и помагаш” на букмейкърската къща, която цели да информира родителите за начините за здравословно протичане на бременността.

Професионалната инструкторка Татяна Стоянова показа упражнения подходящи за бременни. Така за първи път у нас бе регистрирано върхово постижение, при което заедно на едно място играха гимнастика 33 бъдещи майки. Раздадени бяха много подаръци и награди.

Всяка участничка получи специалния дневник-календар за бъдещи родители, който представя систематизирано и достъпно информация за 40-те гестационни седмици на бременността. Това е първото по рода си издание у нас, което стана факт благодарение на “Еврофутбол” и кампанията “Ние чакаме бебе”. 10 от най-запознатите майки и татковци грабнаха специалните сувенири на българския букмейкър.

Сред присъстващите бе и общинският съветник Семир АбуМелих, който засвидетелства загрижеността на община “Бургас” за бъдещото поколение на града. Третата проява от кампанията “Ние чакаме бебе” ще се проведе на 05.03.2008 г. в Сентрал Мол във Велико Търново от 10.30 часа. Тогава ще има конкурс за „Най-изразителната рисунка от татко върху корема на мама”.

От 18.02.2008 г. стартираха и безплатни училищата за бременни в 15 малки населени места в България, които също са част от кампанията. В Бургаска област такива предстоят в Поморие – 27.02.2008 г., Айтос - 28.02.2008 г., Карнобат – 29.02.2008 г.

За информация посетете www.eurofootball.bg, проект „Печелиш и помагаш”. Чуйте повече за хепанинга в Бургас от звуковия файл