Бургаските улици са без маркировка заради некачествен асфалт
Бургаските улици са без маркировка заради некачествен асфалт / netinfo
Само месец след полагане на пътната маркировка в Бургас от нея няма и следа. Боядисаните в началото на лятото пешеходни пътеки са избледнели, а по натоварените кръстовища направо липсват.

„Причината е в некачествените и нетрайни ремонти на асфалта, който години наред е полаган така, че да се пестят средства. Настилката в момента е с толкова големи камъни, че маркировката е невъзможно да се задържи”, коментираха от “ЕЛИТ – Пътна сигнализация”ООД – Варна.

Фирмата спечели обществената поръчка за освежаване на пътната маркировка и поставянето на нови пътни знаци на територията на Бургас. Скоро след като боядиса всички пешеходни пътеки в града обаче, те почти не си личат. “Бяхме непрекъснато атакувани от недоволни шофьори, че спираме движението, за да боядисаме пътеките, а сега излиза, че ние сме тези, които не са си свършили работата качествено”, коментира Веселин Колицов, управител на фирмата за Бургас.

Тази година общината е предвидила 10 милиона лева за цялостно асфалтиране на улиците. Полагането на асфалта обаче се бави, тъй като неспечелили фирми обжалват процедурата. Въпреки това “ЕЛИТ – Пътна сигнализация” започна за своя сметка да поставя нова маркировка по улиците. 20000 лева ще струва на фирмата повторното боядисване на пешеходните пътеки в Бургас.