Бургаски поет иска дуел с музиканти чрез  китари и стихове
Бургаски поет иска дуел с музиканти чрез китари и стихове / dariknews.bg
Бургаски поет иска дуел с музиканти чрез китари и стихове
57218
Бургаски поет иска дуел с музиканти чрез китари и стихове
  • Бургаски поет иска дуел с музиканти чрез китари и стихове

Бургаският поет Иван Сухиванов предизвиква на дуел най-добрите музиканти от Бургас. „Оръжията" ще бъдат стихове и китарни сола, а мястото и датата на сблъсъка на титаните тепърва ще се уточнява.

Според правилата на двубоя нежният лирик ще опъва жиците със своите хиперзвукови китарни рифове, а музикантът, който дръзне да му се противопостави, трябва да рецитира свои стихове.

Пред Дарикнюз поетичният виртуоз призна, че да участва в подобен дуел е негова стара мечта и че тренира усърдно със своята стара електрическа китара , а солата му стават все по-бързи и изчистени.

Сухиванов определя като свой гуру и пример за подражание Ричи Блекмор.

Поетът възнамерява първоначално да документира на видеоклип свръхзвуковите си сола и да качи изпълнението си в мрежите за видеосподеляне, за да предизвика интерес към идеята си за дуел.

Мисля си, че с годините съм добил някаква скорост и виртуозност - сподели лирикът рокаджия, но чистосърдечно признава, че му липсва самочувствие да се нарече добър китарист.

Сухиванов смята ,че допирните точки между поезията и рок музиката са много и това най-добре се усеща в текстовете на някои от великите рок парчета.

Рокаджиите и почитателите на поезията в Бургас вече отброяват дните до супер дуела.

Повече подробности чуйте в звуковия файл