/ / iStock/Getty Images
Университетска детска болница ще бъде изградена в Бургас. Тя ще разполага с денонощен спешен център, приемно отделение и консултативно-диагностичен център.

В нея ще функционират седем ключови отделения: Уши - нос - гърло, Нефрология, Очна клиника, Гастроентерология, Пулмоголия, Ендокринология, Ревматология, Неврология, Център за научни изследвания в сферата на детските заболявания. Стартира обновяването на всички приемни и педиатрични кабинети в поликлиниките.

Бургаският онкодиспансер ще бъде дооборудван с пет скенер и гамакамера за брахитерапия. Ще бъдат осигурени максимални условия за диагностика, лечение и последващо наблюдение на ракови заболявания. В новата сграда към онкодиспансера ще бъде разположено Отделение по нуклеарна медицина и сектор „Брахитерапия“ към Отделението по лъчелечение.

деца болница
/ iStock/Getty Images

Назначен е екип от 30 души - медици, социални работници, психолози, които да оказват медицинска помощ по домовете на самотни възрастни хора. Десет нови социални услуги и стартирането на програма „Активни пенсионери“ ще позволят предлагането на още по-качествена грижа за възрастните и хората с увреждания.