Бургас ще има съдийска колегия по лека атлетика
Бургас ще има съдийска колегия по лека атлетика / Красимир Калудов

Бургас направи още една сериозна крачка към превръщането си в център на българската лека атлетика. През почивните дни в градът домакинства на семинар, в която участваха 25 кандидати за съдии.

Специално за теоритичните и практически занимания в Бургас пристигна проф. д-р Апостол Славчев, главен съдия по лека атлетика и декан на НСА.

Курсистите преминаха през много сериозни тестове, за да покрият първо ниво. Те получиха своите сертификати лично от спортния директор на БФЛА г-н Дражков.

Кратък поглед към визитките на кандидатите за съдии показва, че почти без изключения те са бивши лекоатлети, треньори или настоящи състезатели, което е отлична атестация за нивото на кадрите.

С успешното завършване на обучението новите съдии практически поставят основота на съдийската колегя по лека атлетика в Бургас. Това ще даде възможност на местните клубове да организират състезания от високо ниво и да се конкурират успешно с центровете в София, Пловдив и Сливен.

Гостите от федерацията и от НСА признаха и отличната организация на семинара, с която се беше ангажирал г-н Петър Райков, треньор в бургаския лекоатлетически клуб „Европул”.