Благотворително събитие се организира в памет на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев. Днес се провежда пешеходно шествие, с което да се почете паметта на двамата, загубили живота си преди 2 години. 

бургас
БТА

бургас
БТА

Организатори на събитието са ОД на МВР Бургас и Фондация „Емил Шарков“, като целта на паметното пешеходно шествие е и да се наберат благотворително средства за каузата на фондацията, която е в полза на деца на загинали и починали служители от системата на МВР. Събитието се инициира от семейството на Атанас Градев – съпругата му и двамата му пораснали синове. 

В деня, в който се навършват 2 години от кончината на полицаите, благотворителното пешеходно шествие стартира в 10.30 ч. с начална точка сградата на Областна дирекция на МВР Бургас, намираща се на бул. „Христо Ботев“, 46. Шествието ще продължи около 850 м. по бул. Христо Ботев и ще завърши на кръгово кръстовище „Трапезица“, където пред паметната плоча на Атанас Градев и Йордан Илиев ще се отслужи заупокойна панихида. Също така ще бъдат положени цветя и венци от включилите се полицейски служители, граждани и гости на Бургас. 

По време на дежурство на 25 август 2022 г. старши полицаи Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев, изпълнявайки дълга си в служба на обществеността на Бургас, се опитват да спрат преследван от органите на реда автобус с бежанци. При фаталния сблъсък двамата достойни мъже губят живота си. 

Фондация „Емил Шарков“ е създадена през 2014 г. с идеалната цел да подпомага уязвими членове на обществото ни и да развива благотворителна дейност в памет на спецполицая Емил Шарков и в полза на децата, споделящи съдбата на неговото дете. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР