/ Веселин Максимов
Работна група експерти на „Пристанище Бургас” посети пристанище „Александруполис Порт Ауторити” във връзка с подписаното през миналата година споразумение за сътрудничество. По време на обсъждането беше решено бъдещият съвместен проект да е в сферата на морския екологичен туризъм, като бъдат развивани, предоставяни и популяризирани туристически продукти в страните участнички.

Портовите власти в Александруполис се ангажираха с изграждането на необходимата инфраструктура за обслужване на яхти и малки плавателни съдове, а представителите на Бургас да разработят туристическите маршрути.
По проекта се предвижда и изграждането на виртуален център за промотиране на туристически услуги и продукти, организирането на туристически форуми и специални събития - морски спортни състезания, регати и други.

Споразумението между двете пристанища цели съвместна промоция на сухоземните, морски карго и пасажерски връзки на Бургас и Александруполис като нова, привлекателна и разходно-ефективна връзка между Черно море и Средиземноморието.