Протестите прераснаха в социални. Стотици се отправиха към центъра на града
Протестите прераснаха в социални. Стотици се отправиха към центъра на града / Иво Тодоров /ФБ
Внасят в Народното събрание декларация с исканията си
Близо 400 автомобила блокираха и днес отсечка от главния път към магистрала "Тракия" на изхода на Бургас. За разлика от шествието на 27 октомври, сега недоволните от високите и непостоянни цени на горивата бяха двойно повече. 

Шофьорите отново на бунт, заради цените на горивата. Този път с подкрепление

Близо 400 в протеста срещу високите цени на горивата
Дияна Бедросян /дарик радио

С надписи върху колите "Протест", шум от клаксони и развети трибагреници, недоволните се отправиха на шествие, което точно в 11.00 часа тръгна от паркинга на търговски обект в града. В късния следобед обаче броят на протестиращите нарасна и премина в шествие по централните улици на Бургас, което направо протеста един от най-дългите, състояли се до момента. Към шофьорите се присъединиха пешеходци, мотористи, майки с деца. Всички те изразиха своите искания пред сградата на Общината, където се издигнаха десетки знамена.  Преди това, а кратко протестиращите направиха жива верига на пешеходната пътека ул. "Христо Ботев", до сградата на ТД на НАП.  

Протестите в Бургас
Иво Тодоров - Фейсбук

протест
netinfo


По този начин те се противопоставят на високите цени на горивата, „Гражданска отговорност”, данъците на автомобилите, ниските доходи, фармацевтичната политика, отношението към родителите на деца с увреждания.
В пълна координация между организаторите на протестите, бунтът на бургаските шофьори днес подкрепиха и недоволни от 36 града на страната. 
Всички те подготвят обща декларация с исканията си, която ще бъде входирана в Народното събрание най-вероятно утре, коментира пред Дарик един от организаторите за Бургас - Росинка Бъчварова. Тя беше категорична, че исканията на гражданите по никакъв начин не са политически обвързани. "Не сме правили никакви опити да се свържем с партии, нито пък те с нас. Искаме да бъдем чути и няма да спрем с протестите. По-добре да излезем на улицата и да заявим своите искания, отколкото да недоволстваме пред клавиатурите", каза още Бъчварова.

протест
netinfo